keskiviikko 8. elokuuta 2012

kontaten olisit jo perillä

Pariisi, keskiviikko 7.8.

Aamulla herättiin taas hyvissä ajoin pakkailemaan ja suunnattiin sitten juna-asemalle etsimään junaa tiistai-illalle. Asematyyppi oli onneksi kärsivällinen ja saatiin peräti yöjuna varattua (itse asiassa ollaan nyt siinä junassa, mutta siitä lisää myöhemmin). Sitten lähdettiin kohti d'orsayn museota! Matkassa tosin hieman, kröhöm, kesti. :D Ensin piti pysähtyä muutamassa leipomossa (<3) sitten postissa, kahvilla, parissa vaatekaupassa... (ostin hameen! kahdella eurolla!) Lopulta olimme saaneet alle tunnin matkaan kulumaan noin viisi tuntia ja kello oli jo kolme kun saavuimme d'orsaylle, jossa oli tietenkin niin älytön jono ettei sinne huvittanut jäädä odottamaan.

Seuraavaksi käpöttelimme Notre Damelle... (Aino väsyi, Niina jatkaa... hei äiti!) noin 1km/h vauhdilla. Pysähdyimme mm. Ben&jerrys kojuun ihmettelemään. Aino huusi joka kadun jälkeen "katsotaan karttaa!" Kadun ylitykset ovat myös olleet jännittäviä. Yleensä Anniina on johtanut ja Aino huutanut kauhuissaan toisella puolella. Notre damen löydettyämme lösähdimme ensimmäiselle vapaalle penkille. Todettuamme että siinä se nyt on, jartkoimme hidasta matkantekoamme. Aino unohti muistuttaa kartasta ja niinpä kiersimme extrakierroksen hotellille. Mietimme, että meidänkin elämämme olisivat paljon mielenkiintoisempia jos vain olisimme aitoja pariisittaria (paitsi Anniinahan puhuu jo lähes täydellistä ranskaa) Kävelimme lukkosillan yli! Kaunista... ja tietenkin Lidlin kautta:) Kun pääsimme kotinurkille menimme vakkaripitseriaamme ja mänkkäsimme oikein kunnolla, vaihteeksi... Ja jälkiruuaksi macaroneja= jaoimme kaksi kappaletta neljään osaan. Pitihän se nyt kun pariisissa kerran ollaan. Niinjoo, ja söimme myös nutellabanaanicrepin. Pitihän se nyt kun pariisissa kerran ollaan!

Junan kanssa sattui (kerrankin) positiivinen yllätys: saimme oikeat makuupaikat! Mitä luksusta! Ja vielä ilmaiset vesipullot kaupan päälle! Voittaa vr:n?

Kaikki on sujunut hyvin, ei mitään riitoja. Huumori on välillä vain huonoa. Eli ei mitään uutta auringon alla! Ihanaa olla taas yhdessä:D Niina kiittää ja kuittaa. Nimen omaan, rahaa on mennyt... Löysin mekon ja topin ja shortsit! Tajusin, että en ottanut mukaan lainkaan lämmintä vaatetta. Onneksi suuntaamme etelään!

1 kommentti:

  1. Tervehdys kaikille! :)

    Haa, pääsinpäs livahtamaan koneelle! Olihan sitä pakko päästä toivottamaan pikku Anniinalle HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ<3<3<3 Olen lukenut tätä blogia - kuulostaa siltä että teillä on ollut (yllätys yllätys) hauskaa :DD

    Minähän olen vielä täällä kenttäkurssilla.. Huomenna päästään nylkemään myyriä, jee. Jatkakaa te hauskanpitoa siellä, ja pitäkää nyt toisistanne huolta joohan :'D (eeennnn ole yhtään huolissani..)

    VastaaPoista